REGISTRE DE LA JORNADA DE TREBALL




Amb motiu de la promulgació del RD-Llei 8/2019, de 8 de març, que modifica l'art. 34 de l'Estatut dels Treballadors, a partir del 12 maig 2019 l'Empresa està obligada a registrar la jornada de treball ordinària de les persones treballadores a temps complet.


És per aquesta raó que la Direcció de RRHH de l’Empresa ha de negociar amb el Comitè d'Empresa la manera de com procedir per realitzar el registre de la jornada laboral redactant un acord que contempli totes les particularitats que es puguin donar. Hem celebrat 2 reunions però, de moment, no hi ha hagut acord en com fer-ho. Si no s’arribés a un acord la Direcció de RRHH també pot implantar el sistema de registre de jornada de forma unilateral. En aquest sentit, aquesta secció sindical considera positiu el treball que estem fent conjuntament amb la Direcció de RRHH tot i que encara no haguem arribat a un acord. Esperem fer-ho el més aviat possible.

El registre de la jornada del personal operari, actualment, es fa a través del GOT. El registre de la jornada del personal administratiu i tècnic, s’ha començant a demanar aquests dies en bona part de la plantilla laboral. 

Tal com hem dit abans, l'obligació de registrar la jornada de treball és des del 12 de maig de 2019. En aquell moment es definí un període transitori de 2 mesos per mantenir converses amb la Representació Laboral de les i els Treballadors en relació a la metodologia de registre; és per aquesta raó que s’està elaborant una aplicació informàtica per portar-ho a terme. Mentre aquesta aplicació informàtica no estigui a punt, la Direcció de RRHH ens ha comunicat que el personal administratiu i tècnic, exceptuant el de Ciutat de l’Aigua, haurà de registrar la seva jornada de treball cada dia en un full excel mensual i signar-ho en paper. A aquesta secció sindical el sistema del full excel no ens agrada però reconeixem que pot complir amb la llei. El que no considerem seriós és demanar el registre de jornada de treball del mes de maig i juny quan ja som a finals de juliol, agost o principis de setembre i, exceptuant una part de la plantilla laboral com la de la Ciutat de l’Aigua, desconeixent quin sistema de registre de jornada s’utilitza en aquest centre.

Estem a l'espera de celebrar una nova reunió per intentar redactar un acord que contempli totes les particularitats que puguin donar-se, com per l’exemple: la flexibilitat; les jornades especials; els desplaçaments; els descansos, les pauses i els permisos que són jornada efectiva i les que no; que el sistema utilitzat garanteixi que la informació introduïda sigui fiable, immodificable i no manipulable a posteriori; la confidencialitat; l'accés individual a la informació; etc.

Tal com diem, esperem arribar a un acord el més aviat possible. Per la nostra part així ens ho proposem i actitud hi posarem.

Per últim, ens agradaria desitjar a tothom una bona Diada de Catalunya!

Moltes gràcies.

Comentaris