RESUM D'ASSEMBLEES CELEBRADES AMB PERSONAL TÈCNIC-ADMINISTRATIU



Des de la nostra secció sindical estem celebrant assemblees per tots els centres de treball, tant d'operaris com de personal tècnic-administratiu, a continuació us fem resum de temes tractats en assemblea amb personal tècnic-administratiu:

ADAPTACIÓ JORNADA:

Hem informat de les implicacions del Reial decret llei 6/2019, d'1 de març, de mesures urgents per a garantia de la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes en l'ocupació i l'ocupació.

Aquest Reial decret contempla el dret de les treballadores i treballadors a adaptar la seva jornada laboral, sense necessitat de reduir la mateixa, per cura d'un fill o filla menor de 12 anys o per cura d'un familiar que depengui del treballador o treballadora.

Si algú de vosaltres està interessat o interessada només cal que es posi en contacte amb nosaltres per a sol·licitar-ho.

CALENDARI LABORAL:

Per a aquest any 2020, les empreses del D38, entre les quals es troba SOREA, han proposat un calendari laboral amb més dies de jornada continuada. El calendari està bé, però té un defecte. Les vacances es compten per dies laborables i no per hores; de manera que, si les vacances es gaudeixen en el període de jornada continuada, acabarem treballant entre 16 i 18 hores més a l'any si no es compensen d'una altra manera. La Direcció de RRHH de l'empresa i la majoria del comitè de CCOO s'han negat a rectificar, de manera que els membres de la UGT no ho hem signat.

Us recordem que, a més dels dies de "ajust de calendari", també tenim dret a 8 hores d'assumptes propis.

REGISTRE HORARI:

Des de la publicació de el Reial decret llei 8/2019, de 8 de març, de mesures urgents de protecció social i de lluita contra la precarietat laboral a la jornada de treball, les empreses tenen l'obligació de registrar la jornada dia a dia.

A dia de 24 de gener 2020 segueix sense registrar-se al D38.

El Comitè d'Empresa i la Direcció de RRHH han d'arribar a un acord per concretar les particularitats que aquest registre de jornada pugui tenir en la mateixa.

Aquest acord hauria de servir, entre altres qüestions, perquè a l'empresa no s'hagin de realitzar els excessos de jornada sense compensar que es realitzen.

ABSORCIÓ i COMPENSACIÓ:

Alguns treballadors ens han consultat si l'import corresponent a l'increment de l'antiguitat de l'1% de salari base, es pot deduir del complement personal o d'un altre concepte retributiu.

La nostra resposta és NO. L'antiguitat és un concepte salarial que segueix la seva evolució i no és homogeni amb els altres; per la qual cosa el seu increment no es pot absorbir ni compensar.

Us demanem que reviseu les vostres nòmines i ens ho consulteu per tal de corregir el problema.

Moltes gràcies.

Comentaris