EL COMITÈ D'EMPRESA EUROPEU SOL·LICITA UNA ADAPTACIÓ DEL PAGAMENT DE DIVIDENDS



El Comitè d'Empresa Europeu, a través del seu secretari general, ha fet arribar a Bertrand Camus, director general de Suez, una petició d'adaptació del pagament de dividends. És a dir, se sol·licita no pagar dividends aquest any o que només es pagui una part. 

Tant els sindicats francesos com la pròpia patronal francesa (MEDEF) han recomanat aquestes mesures. 

D'altra banda, també reclama que es faci una reflexió sobre el procés de vendes que poguessin derivar-se del pla Shaping, ja que "veiem que l'equilibri de les geografies actuals de les nostres activitats són un factor d'amortiment d'aquesta crisi, a més a més, la part de les "autoritats municipals", en contraposició a la part "industrial", ens sembla que ofereix més garanties de que els resultats es mantindran en aquesta situació. " 

El capital de Suez està compost per inversors institucionals (45,8%), Engie (32,1%) i Criteria Caixa (6%), entre d'altres.



A continuació us acompanyem la carta remesa a director general.


Sr. Director General

Actualment estem vivint un període de salut complex i preocupant que genera importants repercussions econòmiques per a totes les parts interessades en la vida del Grup de Suez, inclosos els empleats, la Direcció General del Grup, els clients i proveïdors del Grup de Suez i dels Estats en els quals es desenvolupen les nostres activitats.

En resposta a aquesta crisi, els governs estan adoptant mesures dràstiques dirigides en primer lloc a la salut pública i al manteniment de l'ocupació, a fi d'aconseguir la recuperació econòmica més ràpida possible després de la crisi.

Els empleats estan en la primera línia del nostre negoci principal. S'han d'adaptar a les diferents formes d'organització de la feina que s'han posat en marxa durant aquest període. Sovint amb mesures de protecció no òptimes.

Moltes d'elles són de teletreball o en esquemes d'activitat parcial que, malgrat les disposicions legals, els reglaments vigents o els convenis col·lectius, tenen un impacte financer i moral en elles.

Els membres de Comitè d'Empresa Europeu desitgen que tots els actors de el Grup participin en l'esforç col·lectiu per fer front a aquest període sense precedents i extraordinari.

Per tant, sol·licitem que el Consell d'Administració adapti, tenint en compte la situació actual descrita anteriorment, la seva proposta de resolució relativa al pagament del 100% del dividend.

De fet, més enllà de l'esforç conjunt, creiem que el Grup ha de comptar amb suficients recursos financers quan es reprenguin els negocis.

També demanem que la Direcció Executiva faci una projecció dels impactes que el Grup hauria experimentat si ja estigués en una configuració post Shaping. En efecte, de la nostra anàlisi veiem que l'equilibri de les geografies actuals de les nostres activitats són un factor d'amortiment d'aquesta crisi, a més a més, la part de les "autoritats municipals", en contraposició a la part "industrial", ens sembla que ofereix més garanties de que els resultats es mantindran en aquesta situació.

També li demanem que, tan aviat com sigui possible i tan aviat com les condicions ho permetin, celebri una reunió sobre tots els impactes (socials, econòmics, etc.) que el Grup ha patit durant aquest període "COVID-19".

Esperem la seva resposta.

Atentament.

Franck Reinhold von Essen
Secretari del Comitè d'Empresa Europeu

Comentaris