DONEM SUPORT A LA VAGA DEL 8 MARÇ I ANIMEM A TOTHOM A SUMAR-S'HI!!

Companyes i companys,

a Catalunya es manté de manera persistent una situació de desigualtat i de discriminació de les dones al mercat de treball, que es plasma en una inserció laboral pitjor, amb pitjors condicions i salaris inferiors.

Les últimes estadístiques disponibles mantenen l’elevada desigualtat laboral que suporten les dones des de fa dècades, amb la qual cosa es confirma el seu caràcter estructural, no merament conjuntural. Es confirma, així mateix, tant el repunt de la bretxa salarial de gènere durant l’última recessió econòmica com el repunt de la desigualtat laboral de les dones en els últims 4 anys de recuperació econòmica.

La bretxa salarial a Catalunya entre el guany anual mitjà d'homes (27.514 euros) i dones (20.946 euros) va ser de 6.568 euros en 2015, el 23,9%.

A la nostra empresa el Pla d'Igualtat no ha donat els fruits esperats en la lluita contra la bretxa salarial a causa de l'opacitat amb què actuen els representants de la Direcció de l'empresa, és per aquesta raó que des de la nostra secció sindical UGT-SOREA reclamem reformular el Pla d'Igualtat seguint fil per randa la recomanacions que fem des dels sindicats i amb total transparència amb l'anàlisi de dades.

Sense transparència per elaborar un Pla d'igualtat  no es pot elaborar una diagnosi correcte, i sense una diagnosi correcte no es poden executar les accions adients per tal d'eradicar les discriminacions de gènere.

Si l'empresa no actua en aquest sentit des de la secció sindical d'UGT-SOREA ens veurem obligats a prendre mesures, és per això que ens comprometem a la primera mesura la qual que és donar suport a la vaga del 8 de març 2018 i sumar-nos a les reivindicacions dels moviments socials feministes i obrers reclamant igualtat salarial entre dones i homes!!

Animem a tothom, companyes i companys, a sumar-nos-hi!!

La vaga convocada serà de dues hores en cadascun dels torns de treball del dia 8 de març 2018.

En concret, per a les jornades partides i per a les jornades continuades en torn de matí, la vaga serà d’11.30 hores a 13.30 hores.

Des de la UGT fem una crida massiva a participar en les mobilitzacions, concentracions, aturades i en les manifestacions de la tarda.




Comentaris