PLA DE DESCONFINAMENT DE MESURES PREVENVIÓ CORONAVIRUS




1.  PROVES PILOT A CATALUNYA

La Direcció de RRHH ens ha informat que el proper dimecres 13 de maig s'inicia un procés de proves pilots de desconfinament a l’àrea de treball d’operacions a territoris determinats. Aquestes proves pilot serviran per a implantar una bona metodologia de desconfinament per altres territoris i donin resposta a necessitats concretes que tindrem.

La intenció de la Direcció és començar de manera ordenada i gradual certes tasques necessàries que serveixin per posar a prova els criteris de desconfinament general perquè el dia 25 de maig, els territoris que es troben millor en relació a la pandèmia actualment, i el dia 8 de juny, per la resta de territoris que ara mateix estan pitjor, puguin funcionar correctament i poder estar operativament en mode productiu 100%.

Els motius són els següents:
- Requeriments d'alguna administració local.
- Necessitats locals.
- Subcontractes que han demanat reactivar i que ja treballen per a altres clients i que tenen les mesures adoptades.

Per la part de la representació laboral vam traslladar i a la Direcció li va semblar correcte:
- Consensuar els protocols d’actuació laboral al màxim possible en el marc dels Comitès de Seguretat i Salut Laboral.
- Garantir que el personal rebi la formació adequada.
- Definir tasques.

A Catalunya s’ha proposat fer les proves pilots als territoris de Lleida, Girona, al Lluçanès i a Vilanova i la Geltrú, a on aquest últim lloc es farà una prova pilot de lectures amb una empresa subcontractada.

2.  QÜESTIONS COMUNES PERSONAL OPERARI I PERSONAL TÈCNIC I ADMINISTRATIU

Teletreball i desconfinament: En matèria de desconfinament, en tots els àmbits on és possible, el Teletreball (TT) serà fonamental i es continuarà mantenint.

Test de Proves de la COVID19 a tota la plantilla amb caràcter voluntari: Entre el 18 de maig i el 22 de juny, es faran les proves de la COVID19 a tota la plantilla per detectar si alguna persona pateix la COVID19. Seran els tests que detecten els anticossos i es faran als centres de que disposa Quirón Prevención. En breu s’informarà amb l’assignació de dia i hora per fer la prova i de moment tothom haurà d’anar al centre de Quirón prevención. Es preveu que d’inici hi anirà més personal operari a fer-se la prova.

Participació del afectats en el desconfinament: En les reunions del Comitè de Seguretat i Salut Laboral s’ha tornat a exposar que és molt important que el desconfinament es tracti per àmbits de grups de treball, és per aquesta raó que els delegats de prevenció i les respectives seccions sindicals hem estat consultades per part de la Direcció de RRHH per cada un dels protocols de seguretat i salut laboral que es proposen implantar, de moment hem pogut revisar 11 protocols.

Vacances: La direcció de RRHH ens farà una proposta de vacances en relació al desconfinament. No ens han concretat de si s’han de plantejar canvis en la planificació de les vacances. La nostra posició és eixamplar el calendaris de les vacances, és a dir, començar a principis de juny i acabar més enllà de setembre. Tan bon punt tinguem la proposta us informarem al respecte. La nostra posició és que a ningú se li obligui a fer vacances en contra de la seva voluntat, tal com ja preveu la legislació actual a la qual estem vinculats: conveni propi i estatut dels treballadors.


3.  PERSONAL DE LA CIUTAT DE L’AIGUA.

Es planteja fer el desconfinament de Ciutat de l’Aigua en dues etapes a partir del 8/06/2020. La primera etapa durarà dues setmanes però no afecta al personal de SOREA, tot i que ens serveix de referència per quan hi puguem anar. Afectarà al personal de les plantes 3 i 6. Es faran dos grups de treball, un primer grup anirà una setmana i un segon grup a la segona setmana. En cada planta com a molt podran anar 25 persones a cada planta, per tant entre les dues plantes 3 i 6 s’afectarà a 100 persones, respecte d’un total de 700. Una setmana podrà anar-hi unes 50 i l’altre setmana les altres 50 persones. Els espais comuns estaran prohibits i tancats com son les sales de reunions de la planta 4, no es podrà quedar a treballar per la tarda i només podran accedir les persones que es desplacin al centre en mitjans de transport privat (cotxe, moto, bicicleta, caminant...), les que es desplacin en transport públic i les sensibles encara no podran treballar presencialment (com a grup de personal sensible s’inclouen les persones de 60 o més anys d’edat, el grup de les persones vulnerables a causa d’hipertensió arterial, diabetis, malalties cardiovasculars, malalties pulmonars cròniques, càncer, immunodeficiències, i el embaràs pel principi de precaució). La segona etapa començarà el 22 de juny i s’obrirà aquesta opció a totes les plantes que és quan puguem assistir-hi el personal de Sorea.

En el desconfinament es tindran en compte les següents qüestions:

Màxim 25 persones per planta i per setmana. A la planta 5 haurem de compartir el número de places amb el personal de Seguretat i Aigües de Barcelona.

Màxim 6 hores de presència de jornada intensiva (es pot anar menys temps d’aquestes 6 hores i la resta es teletreballarà).

S’assignarà una persona per cada quatre taules, tota la setmana haurà de ser la mateixa i no podrà ser utilitzada per ningú més.

Cada divendres es desinfectaran les plantes.

L’inici de la jornada serà flexible igual de 7.30h a 10h.

No hi haurà servei de menjador.

No és una obligació assistir-hi sinó un dret.

No podran assistir-hi el grup de persones catalogades com sensibles (de 60 anys d’edat o més, sense mitjà de transport propi, si ha de tenir cura de canalla o gent gran i persones vulnerables).

El control es realitzarà a través del SUAPP, que tindrà una doble funcionalitat. La primera funció serà registrar si es va a treball a casa o es va a treballar a l’oficina. Si volem treballar a l’oficina s’hauran de signar dos documents jurídics que ens faran arribar en el seu moment en una data encara pendent de determinar. Els dos documents jurídics seran de cessió de dades i d’acceptació de les normes de seguretat que inclourà fer tests i sistema de control de temperatura per ajustar-se a la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD).

Per exemple: si ens trobem a la setmana del 22 de juny i podem anar-hi a la Ciutat de l’Aigua podrem entrar al SUAPP i marcar que volem anar el dia següent a la Ciutat de l’Aigua, demanarem autorització, haurem de validar una declaració d’intencions a on manifestem que no ens consta que siguem agent de contagi perquè considerem que ens estem trobant bé i que ningú del seu entorn té símptomes o que hagi estat en contacte amb ningú que té símptomes en els últims 15 dies. Aquesta seria la manera de tenir registrat que el personal que es troba bé en els últims 15 dies ho digui.

Com que l’autorització es farà per SUAPP el període per a fer aquesta declaració es realitzarà un dia abans. El període d’obertura és des de les 6h del dia anterior fins les 6h del mateix dia. Per exemple: si ens llevem a les 7h i volem anar a la Ciutat de l’Aigua no estarem autoritzats a anar-hi, però si ens llevem a les 5.30h ho podem demanar. Si després de demanar-ho, hi ha places disponibles i és la setmana que ens toca, rebrem el vist i plau per a poder anar-hi. La resposta serà un document que servirà de salvo conducte en cas que la policia ens aturi en direcció a la Ciutat de l’Aigua.

A la segona etapa, que és quan pugui assistir-hi personal de Sorea, a més a més del control de la temperatura al hall de la planta 0 també es realitzarà control de temperatura a l’aparcament mitjançant una màquines de control de temperatura. Si la temperatura és superior a 37’5 C no es podrà accedir-hi. Si és inferior sí que hi podrem accedir. S'haurà de recollir una mascareta que estarà a disposició de cadascú. No podrà ser en cap cas una mascareta o morrió portat des de casa. Hi haurà una limitació per a reduir al màxim la confluència entre persones tant als ascensors, banys, carteria, zones d’impressores com qualsevol zona comuna.


4.  PERSONAL TÈCNIC I ADMINISTRATIU DE LA RESTA DE CENTRES DE TREBALL.

Es mantindrà el Tele Treball el màxim de temps possible. Cada grup de treball tindrà el seu propi pla de desconfinament i de mesures de prevenció.

Des de la Direcció de RRHH ens han informat que ja s’ha implantat des d’avui dilluns dia 11 de maig a tota la resta de centres de treball de personal tècnic i administratiu de la província de Barcelona el registre horari des de l’aplicació SUAPP. Us volem recordar que sempre que comencem a treballar s’ha de fitxar l’inici de la jornada, així com també sempre que finalitzem la jornada laboral. Tanmateix s’ha de fitxar si fem descansos per a realitzar altres accions no laborals com pot ser dinar però no en canvi esmorzar. L’esmorzar segons el conveni col·lectiu de Sorea província de Barcelona és temps efectiu de treball.

MOLT IMPORTANT! 

SI TENIU SÍMPTOMES, CREIEU QUE SOU PERSONES INFECTADES O HEU DONAT POSITIU PER COVID19, SI US PLAU NOTIFIQUEU-HO IMMEDIATAMENT AL VOSTRE RESPONSABLE.


I RECORDEU...

Si pots... #QuedatACasa #QuedateEnCasa



Comentaris