SITUACIÓ PANDÈMICA A 16/10/2020

Benvolgudes companyes i companys, 

Ens acabem de reunir en el Comitè de Seguretat i Salut Laboral de SOREA província de Barcelona i us expliquem a continuació els principals temes tractats en relació amb els riscos laborals a l'empresa:

La Direcció ens ha confirmat que a dia d'avui la situació de l'empresa respecte el covid-19 és que tornem a estar a FASE 1 de SUEZ i que això ha provocat que es prenguessin les mesures de prioritzar el teletreball aquesta setmana.

Ara bé, hi han mesures anticovid que des de la UGT hem reivindicat prendre a la Direcció ja que considerem que són necessàries a causa de l'augment del risc de contagi tan considerable com està havent.

Des de la UGT hem demanat a la Direcció que es tanquin les oficines d'atenció al públic com a mesura excepcional com a mínim fins que duri la Declaració excepcional que ha fet la Generalitat de Catalunya tancant des d'avui mateix bars, restaurants i més centres d'atenció al públic. La Direcció ens ha respost que tot depén dels Ajuntaments i que de moment no té intenció de tancar oficines.

També hem demanat a la Direcció que tot el personal operari torni a fer jornada continuada com a mesura a prevenir la Covid-19, això també inclou el personal operari que està treballant de "Retén". La Direcció ens ha respost que ho tractarà el proper dilluns dia 19 d'octubre en el seu Comitè d'Operacions.

Respecte el personal administratiu que treballa fent tasques de "Mini Cat" hem tornat a demanar que es faci una avaluació específica de riscos psicosocials. La Direcció de l'empresa ens ha dit que farà una nova avaluació de riscos psicosocials general ja que la última es va fer l'any 2015. Des de la UGT hem insistit en què a part de l'avaluació general es faci una específica per aquest col·lectiu ja que la implantació del "Mini Cat" ha suposat una modificació important de tasques que s'han produït en aquests llocs de treball.

Us continuarem informant.

Quedem a la vostra disposició.

Comentaris