NOVETATS DESCONFINAMENT 3 DE JUNY 2020



Benvolgudes i benvolguts companys,

Us volem informar que hem celebrat noves reunions de seguretat i salut laboral sobre el procés de desconfinament en el qual ens trobem totes i tots immersos. Des de la Direcció ens han informat que el procés de desconfinament està funcionant en general de forma positiva.

Durant les últimes 3 setmanes s'han fet test de proves dels anticossos del coronavirus a més de 900 persones treballadores de tota l'àrea manager. Els resultats de moment són de 14 persones IGM positives, que vol dir que en aquell moment estaven passant la malaltia, la resta de persones el seu resultat ha estat negatiu. Aquestes 14 persones han estat posades en quarantena i periòdicament se li fa el test PCR per comprovar si encara tenen la malaltia en el moment precís. Ens informen que el procés de fer els test ha funcionat correctament i que no hi ha hagut incidències. Sobre el nivell de personal laboral immunitzat ens han informat que ha sortit un nivell molt baix, aproximadament un 1% de la plantilla està immunitzada a l'àrea manager.

A nivell de treball del personal operari ens informen que no estan havent incidències remarcables i que el desconfinament s'està produint correctament, per tant es mantenen la dates per anar incorporant-se als centres de treball respectivament, tenint en compte les situació diversa al territori i les seves especificitats de treball, excepte la zona de Lleida a causa del rebrot que han viscut.

A l'àmbit de treball de les oficines ens han informat que la setmana del 8 al 12 de juny està previst començar l'obertura d'algunes oficines. L'oficina de Puigcerdà ja està oberta i les oficines previstes d'obrir per algun dia de la propera setmana són: Mollet del Vallès, Granollers, Sant Celoni, Pineda de Mar, Premià de Mar, Calella, Berga, Sallent, Manlleu, Centelles i Balenyà, Tona, Prats de Lluçanès, Torelló, Olot, Ripoll, Sant Pere de Ribes, Cunit, Cubelles, Igualada, Martorell, Castellar del Vallès, Ripollet, Rubí, Sant Cugat del Vallès i Sant Vicenç dels Horts. 

Les oficines s'obriran amb totes les mesures de seguretat previstes, mitjançant cita prèvia, i no es preveu que obrin tots els dies de la setmana.

Hem preguntat per la situació del personal sensible i les persones que han de tenir cura de la canalla, sobretot quan no es té possibilitat de fer ús de les escoles, o de les persones  treballadores de l'empresa que també cuiden de gent gran a casa seva. En el cas del personal sensible a causa de tenir alguna patologia o tenir 60 o més anys d'edat es mantindrà el mateix criteri del personal operari de no anar a les oficines fins més endavant. No és la mateixa resposta pel personal que ha de tenir cura de la canalla o de gent gran ja que l'empresa obliga a assistir al lloc de treball i ens han respost que ja estan oberts serveis escolars de guarda perquè puguin assistir als llocs de feina per treballar. Des d'aquesta secció sindical tornem a repetir que si necessiteu consultar qualsevol dubte que se us presenti ens teniu sempre a la vostra disposició per a poder atendre qualsevol imprevist, cercaríem la millor solució si teniu dificultats per accedir a la feina ja que cada cas és diferent pel tipus de família o per la situació al territori. Ens teniu a la vostra disposició i estem encantats de poder-vos atendre.

Per al personal que continuï teletreballant recordeu que sempre que inicieu la jornada de treball heu de fitxar a l'aplicació Suapp l'inici de la jornada, i de la mateixa manera heu de fitxar quan finalitzeu la jornada laboral. Si no ho feu així no es valorarà tota la feina que feu, ja que és com si no existís.

Respecte l'àmbit del centre de treball de la Ciutat de l'Aigua (D38):

La primera novetat és que hi ha hagut un canvi de dates per a la incorporació a la Ciutat de l'Aigua per a cada Fase. 

La data indicada per a la fase 0 es retarda una setmana:

• FASE 0: del 15 al 28 de juny 2020. Planta 3 i 6 de CdA.

• FASE 1: S'inicia el 29 de juny 2020. Resta de plantes de CdA.

• Les respectives direccions de les empreses a la Ciutat de l'Aigua han dividit a les seves plantilles laborals en 2 torns, torns 1 i 2. Torns que mai es podran ajuntar i que ja estan assignats sota els criteris de persones que no són sensibles, que poden assistir mitjançant transport segur o que no tinguin cap tipus de limitació familiar. 

El torn 1 començarà la primera setmana i el torn 2 la segona setmana. Tot i que les direccions enviaran un correu a tot el personal indicant la fase durant la qual es podran incorporar al lloc de treball i al grup que se li assignarà, la premissa principal és continuar realitzant teletreball. L'objectiu és habilitar CdA per aquelles persones que necessitin anar personalment a la Ciutat de l'Aigua, no obligar a assistir. Assistir a CdA és un dret i no una obligació.

• El correu enviat serà personalitzat, se li indicarà a cada persona a quina fase es podrà incorporar, la planta a on podrà assistir i el nombre de la taula i la cadira que tindran assignat del qual no podrà canviar-se durant la setmana que es presenti a la CdA.

• Les persones que vulguin anar voluntàriament a treballar a la CdA, sol·licitaran accés a través de l'aplicació SUAPP. Podran sol·licitar-ho des de les 6h. del dia anterior fins les 6h. del mateix dia que vulguin accedir. Si ho demanen després de les 6h. del mateix dia ja no podran assistir a la CdA aquell mateix dia.

• Abans de la incorporació s'haurà de realitzar un curs on-line, obligatori, de Prevenció de Riscos Laborals a on s'indiquen les pautes de seguretat i salut laboral que s'hauran de complir en els llocs de treball a causa del Covid-19.

• Es realitzaran webinars amb tècnics de prevenció per a resoldre els dubtes sobre salut laboral i protocols de l'edifici que puguin sorgir durant la incorporació.

• Durant la setmana s'enviarà una enquesta sobre la valoració del teletreball. Aquesta enquesta és voluntària.

• Se'ns informa que la planta 4 i les màquines vending de la mateixa planta romandran tancades. La màquines habilitades seran les de les plantes obertes per a treballar.

Per últim us responem a les preguntes que ens havien fet arribar algunes persones confirmant-vos que des de la Direcció de Recursos Humans ens han confirmat que no està previst cap esdeveniment pel dia de la Patrona. 

Moltes gràcies.

Continuarem informant...

Comentaris