MESURES ADOPTADES A CAUSA DEL CORONAVIRUS A SOREA




Aquest matí hem assistit a una reunió extraordinària del Comitè de Seguretat i Salut Laboral via skype de SOREA. L'objectiu de la mateixa ha estat tractar la situació a l’empresa respecte del COVID-19, comunicar-nos les mesures preses per la Direcció i tenir en compte les propostes per part de la representació laboral de les treballadores i treballadors. La Direcció de l’empresa ens ha estat donant explicacions de les mesures preses i atenent les preguntes que els hi formulàvem, passem a descriure les més importants a mode de resum:

A nivell d’oficines de clients ens informen que des d’avui les oficines estan tancades, l’atenció es fa via web i telefònicament. A la vegada es van subministrant productes desinfectants i materials com guants i productes d’un sol ús. Cada oficina s’ha anat organitzant. Ahir el matí dia 12 de març es va posar cartells a les oficines per fer l’atenció a les persones a dins de les oficines i atendre de 1 en 1 persona.

A nivell d’operaris s’han fet protocols d’actuació per fer el servei continu i encaminats a la prevenció, evitant que si tenim algun cas positiu no es propagui. Cada zona s’ha organitzat de forma diferent. S’han dividit els grups de treball en 2 grups per tal de no coincidir en cap moment ni en l’espai ni temps de descans. Les ordres de treball de cada grup les donaran persones diferents per evitar que un únic cap sigui el focus de propagació. S’hauran de netejar les eines per tal que quan les agafi un altre treballador estiguin desinfectades.

Les visites als centres de treball així com formacions i viatges queden prohibides.

S’han fet comandes i estem en llista d’espera de rebre material com mascaretes, màscares d’un sol ús i màscares amb filtres a nivell de tot Catalunya i Balears per si apareix algun cas per fer-les servir.

S’han adquirit 2.000 litres de productes desinfectant i que es rebran en principi entre dilluns i dimarts.


¿S’ha plantejat la Direcció prendre la mesura dràstica de realitzar serveis mínims a nivell global de tot el Cicle Integral de l’Aigua, tant d’operacions com d’administració?

La mesura de declarar els serveis mínims s’està plantejant abastament des de la mateixa Direcció Estratègica del grup d’empreses. A dia d’avui divendres no s’ha pres aquesta mesura però, dilluns 16 de març la Direcció es tornarà a reunir a les 9h per tractar aquesta mesura i lo més segur és que es prengui aquesta decisió de serveis mínims en tot el Cicle Integral de l’Aigua.


¿Què pot fer la treballadora o treballador que es troba amb la situació de tenir els infants a casa a causa de la mesura del tancament de les escoles?  

Aquelles treballadores i treballadors que tenen els seus infants menors de 12 anys a casa a causa del tancament de les escoles s’han de posar en contacte amb el seu responsable de treball per comunicar-los la seva situació específica i el més aviat possible es mirarà de cercar solucions possibles per a què vagin a casa seva, en primer terme fent teletreball, però si no fos possible per temes de feina que aquesta persona vagi a casa a fer teletreball aquests dies es farà una bossa d’hores per a efectuar les hores de treball pendents més endavant,  si és operativament possible i sempre garantint el servei.


¿Què passa amb les persones treballadores que van a treballar en transport públic fora del centre de Ciutat de l’Aigua?

Ens comuniquen que no han detectat casos de treballadors que van a treballar en transport públic fora de la Ciutat de l’Aigua però sí n’hi ha que aquests treballadors ho comuniquin als seus responsables i amb els principis de flexibilitat, bona voluntat i decisions possibilistes per garantir el servei i la màxima adaptabilitat per a cada persona es prendran les mesures més adequades.


Què passa amb el restaurant de la Ciutat de l’Aigua?

La Direcció del grup ha pres la mesura de tancar el restaurant de Ciutat de l’Aigua a partir del dilluns 16 de març i fins, com a mínim, la setmana santa. No estarà tancada la zona de “tapers”.


Hem detectat centres de treball d’operacions que no s’estan portant a terme els protocols que esteu informant, ho heu detectat també?

Si n’hi ha centres de treball que no segueixen els protocols  ens comunicarem amb aquests per a portar a terme aquestes mesures de prevenció i si no s’ha realitzat s’aplicaran en breu temps.


Dilluns 16 de març ens tornem a reunir via Skype de forma extraordinària i en aquest mateix format de Comitè de Seguretat i Salut Laboral.

Comentaris