ÚLTIMES NOTÍCIES SOBRE EL CORONAVIRUS

Avui dia 17 de març us informem que continuem amb comunicacions periòdiques amb la Direcció de RRHH per tal de fer seguiment de la situació actual, que com ja sabem tothom, és extraordinàriament canviant.

Aquest matí ha tingut lloc una nova reunió de seguiment de la situació amb l'assistència de les delegades i delegats de les empreses amb representació del grup.

La Direcció de RRHH ens informa del següent:

• Avui dia 17 de març l'edifici central de la Ciutat de l'Aigua queda tancat de forma preventiva fins el proper dijous 19 de març en què s'obrirà la planta 3 per aquelles persones que necessitin assistir-hi a fer alguna tasca imprescindible i dins del seu torn establert i durant el matí.

• No tenim cap cas confirmat positiu però sí que hi han casos de persones que han comunicat tenir febre. L'empresa Labaqua està fent les desinfeccions.

• Respecte la forma de treballar s'està promovent tot el possible per a fer treballs de forma telemàtica amb el personal tècnic-administratiu.

• Respecte les tasques d'operacions des de la Direcció ens confirmen que les tasques que s'estan fent els anomenem "Serveis Mínims Excepcionals" fent ús del sentit comú i si no és una cosa molt crítica les ajornem.

• Estem fent inventari de tot el material que serveix per protegir-se del contagi. Fent ús dels nostres protocols habituals en l'àrea de treball de clavegueram ja estem protegits del contagi del Coronavirus.

• Hi ha problemes per connectar-se als servidors per problemes de la VPN. Ens comenten que estan comprant més llicències. Recordem fer un ús responsable de la VPN, només en cas necessari, tal com indiquen les comunicacions enviades des de sistemes.

• En relació amb la jornada intensiva, és una mesura de flexibilitat que l'empresa posa a la nostra disposició preveient una bossa d'hores a recuperar més endavant. Com i quan valorar les bosses d'hores és un tema que es deixa per més endavant ja que la prioritat ara mateix està en la prevenció i donar alternatives al personal. En aquesta línia, en el cas que la cura dels infants pugui dificultar el compliment de l'horari laboral tal com està establert, la Direcció de RRHH dóna confiança plena al personal perquè puguem pactar directament amb els nostres responsables puntes en els horaris diaris que ajudin a conciliar sense que això suposi un horari intensiu de matí.


Per la nostra part hem traslladat les següents propostes no només per al personal de Sorea si no també per a la resta d'empreses:

• Que tot el personal faci teletreball amb l'objectiu de minimitzar riscos.

• Que els mitjans de prevenció de contagi que es fan per al personal intern es facin igual en el personal extern.

• Que les empreses de Suez Catalunya que realitzin treballs d'oficines igual o similars a CdA tinguin les mateixes condicions de teletreball. A això ens respon que cada comitè es posi en contacte amb el representant de RRHH per poder realitzar-ho.

• Que en el cas de disminució de treball en alguna empresa del grup no s'enviï als treballadors a casa de vacances, com s'ha proposat en una empresa diferent a Sorea a algun comandament intermedi. En aquest supòsit les persones treballadores que per circumstàncies es quedin sense feina haurien de romandre a casa de retén per si algun company es posa malalt. Suggerir vacances en aquestes circumstàncies és inacceptable i entenem que es tracta d'un malentès o un cas puntual no executable.

Des de la UGT continuem mostrant la nostra satisfacció davant el diàleg i comunicació existent entre la Direcció i la part social i posem en valor els esforços realitzats per tots i totes per fer front a l'actual situació.

Comentaris